Wednesday, October 28, 2009

SMP Progress Meeting

Terbelek2 gambar dalam hp, terjumpa lak gambar2 yang aku snap semasa SMP Weekly Progress Meeting dibuat. Gambar2 ni disnap pada 23/06/2009. Sebelum gambar ni hilang didelete atau terdelete, baiklah aku letak kat sini utk disimpan. Bolehlah tengok lagi, selagi http://hasnolmizam.blogspot.com ni wujud..

Wednesday, October 21, 2009

Yin Konvo

Giliran Yin (adik ipar) pulak konvo. Aku & wife & mak je yang masuk dewan tgk Yin terima penganugerahan Diploma Pengurusan Hartanah (UITM). Abah tak pergi sebab sakit kaki. Tak pelah.. 2 tahun lagi Yin akan grad Degree pulak kat UITM tu sekali lagi. Boleh la abah tengok lagi. Tahniah kepada Yin, semoga terus success.




Tuesday, October 13, 2009

Check Your Shutter Count (Nikon DSLR Only)

Selama ni aku pun masih tertanya-tanya, macam mana nak check Shutter Count kamera aku ni... Aku terjumpa satu site ni yang boleh check semua info gambar yang kita ambik termasuk lah SC.

- Pergi ke http://regex.info/exif.cgi

- Upload gambar yang terlatest kita ambik.

- Semua info keluar.


uihh.. dah 6 ribu lebih dah aku click-click.. tak pe.. lama lagi nak cecah 150,000 click..:D
p/s: This viewer only applicable for any Nikon DSLR. Not for others. hehe.

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    11 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP