Tuesday, July 21, 2009

Video Clip (Najmi & Hakimi)

Video clip ni aku dah buat & publish kat youtube 3 tahun lepas.. Najmi (5 tahun), Hakimi (3 tahun). Masa tu ambik VC pakai hp, lepas tu edit pakai software apa entah.. dah lupa dah. Ni pun hampir-hampir nak terlupa dah aku punya password account kat youtube tu.. hihi..Masa tu lagu Kenangan Terindah - Samsons ni baru je nak naik. Even masa aku buat VC ni, ramai orang tak pernah dengar pun lagu ni.



Sunday, July 19, 2009

Cuti-Cuti Malaysia (Part III)

Sambungan dari Cuti-Cuti Malaysia (Part II)

Gambar2 disekitar Fraser Hill..














Macam Barricade dengan Bumblebee lak..


Hari Ahad, kami turun ke Raub, singgah ke rumah sepupu abah (Razak), kemudian ke beberapa rumah sepupu-sepupu lain di Raub juga, sebelum terus pulang ke KL. Dipertengahan jalan, sempat singgah di Hutan Lipur Lentang @ Karak. Sampai rumah pkl 7pm... Begitulah cerita pendek percutian kami kali ini..

..THE END..

Cuti-Cuti Malaysia (Part II)

Sambungan dari Cuti-Cuti Malaysia (Part I)

Sesampai di Fraser Hill, berhenti, ambik gambar dulu.. huhuhu..cuaca sejuk.. gambar yang aku ambik semua warna tak naik.. sebab kabus la kot. Kemudian kami terus check-in kat SilverPark. Sha/waida & mak/abah ambik tingkat 3, kami ambik tingkat 6. Aduh.. penat jugak nak angkut barang ke atas. Rupa2nya tingkat 6 paling atas.. ala-ala penthouse lak. kekeke..



Alhamdulliah tidur malam nyenyak, cuma tidur malam sejuknya yarabbiii tak tahann..

(to be continued..)

Cuti-Cuti Malaysia (Part 1)

Dalam pada kerja yang melambak-lambak, minggu ni sempat jugak kitaorang pergi bercuti di Fraser Hill bersama Mak/Abah/Sha/Waida/Mawar. 2 hari 1 malam je.. jadilah..lain kali buat 3 hari 2 malam baru ok..


.. to be continued..

Friday, July 10, 2009

Try And Error


Boring2, jadi cuba2lah bermain dgn photoshop. Adjust itu, adjust ini..
Hasilnya.. hancurr.. wakakakak...

Sunday, July 5, 2009

Jalan-jalan Hari Sabtu

Teka, dimanakah lokasi ini?

Semalam kami, Sha, Waida, Mawar, Mak & Abah jalan2 ke kampus UITM Shah Alam sempena Yin masuk mendaftar. Tak tgk pun Yin, pandai la dia register sendiri.. Jumpa di rumah sewanya di seksyen 7, rumah masih berselerak, masih banyak yang perlu dibersihkan. Sabarlah Yin, ini barulah cabaran. Mak & Abah terus balik ke Perak, kami, Sha, Waida & Mawar pulak terus berjalan2 sekitar Shah Alam sampai petang. Penat, tapi enjoy.

Thursday, July 2, 2009

Nikon D90 + Nikkor 85mm f/1.8

Pakai lens ni, 'bokeh' dia cun sehh.. ('Bokeh' merujuk kepada gambar background yang 'blur'.. Perkataan ini diadaptasikan dari bahasa Jepun iaitu 'boke'). Harga lens pun boleh tahan mahalnya..RM1500..huhuh.. baru je dibeli oleh Didiz siang tadi. Tunggulah kalau ada duit jatuh dari langit nanti aku beli, insyaAllah.. kekeke..

Ini ialah Mawar Cinta Aneesa, anak pertama kepada Sharizal & Ruwaida. Unik betul namanya. Umur baru 3 bulan.


Ini pula ialah Muhammad Athir Rakin, anak pertama kepada Muhd Rushdi (Didiz) & Norsaini. Umur 2 tahun.


Ini pulak ialah Muhammad Najmi, anak pertama kepada Hasnol Mizam & Nor Amalina. Umur 8 tahun.


Minggu ni meriah rumah aku.. Mak, Abah, Yin, Sha, Waida, Mawar, Didiz, Sa & Athir bermalam di rumah aku sementara menunggu 4/7 nak hantar Yin masuk UITM. Sa pulak akan ke Bandung hari ini.

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    6 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    4 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP