Thursday, November 18, 2010

Jom Main!


/////

Wednesday, November 17, 2010

Why Capture? Create!

Sunday, November 14, 2010

Nikon D90 vs D7000. Upgrade?



Nikon D7000 baru sahaja dilancarkan. Dan asyik menjadi buah mulut orang. Persoalannya, berbaloikah pemilik D90 untuk upgrade ke D7000? Bagi yang belum ada DSLR dan sedang berkira2 mengumpul duit untuk ambik D90 sebelum ini, OK ke kalau cancel ambik D90 & terus ambik D7000? hmm.. susah jugak ni. Untuk rekod semasa, harga pasaran D90 + kits lens sekarang dah jatuh lebih kurang RM3400-RM3600, manakala D7000 lebih kurang RM4500-RM4900. Beza dekat RM1000 tuu... Meh kita tengok perbezaan kedua-dua model ini.

Aku malas nak buat artikel aku sendiri, sebab kat internet dah berlambak orang review pasal model ni.. Aku terjumpa satu artikel pasal perbezaan D90 & D7000 ni di http://www.digitalphotographywriter.com/2010/09/nikon-d90-vs-d7000-should-i-upgrade.html Boleh la baca kat sana ye.

p/s :
Kesimpulannya & keputusan saya di saat ini, D90 ni pun sudah lebih dari cukup, masih relevan, masih utuh. No solid reason to upgrade to D7000. Tunggu 8 tahun lagi lah baru pikir utk upgrade. hihih. Bagi yang terlebih duit dan nak dapat kelebihan2 yang ada D7000 dan tiada di D90, boleh la angkat D7000.

//////////////////

Saturday, November 13, 2010

How They Replace The Cooling Coil in Toyota Wish



Tempoh masa diambil antara 5 jam hingga 10 jam. Ada jugak kedai yang tak berapa expert buat sampai mengambil masa 2 hari.. Kos dalam RM1000 - RM1500. So far belum kena tukar lagi.
Aku takut bukan takat ada skru yang tak dipasang, silap2 ada part yang tertinggal atau tak tahu nak pasang kat mana.. nayaa.
///////////

Friday, November 12, 2010

Teki-Teki Zaman Kanak-Kanakku




Selamat Mencuba!
////////

Tuesday, November 9, 2010

Cuti-Cuti Birthday (Part II)

Plan asal cuma kami sekeluarga sahaja yang nak pergi sini. Tapi kemudian 2 orang officemate wife pun nak join sekali (Azrina & Linda). Seminggu kemudian makin ramailah yang nak join sehinggalah akhirnya kami tempah 12 bilik untuk kira-kira 57 orang (termasuk famili masing-masing). Kebetulan mertua pun ada sekali kat KL hujung minggu ni jadi join sekalilah. Sha, Waida & Mawar pun join sekali jadi event ini sangat-sangatlah dinanti-nantikan oleh semua orang.




Sekarang cik Mawar dah pandai buat senyuman kerang busuk. Bila diarah utk senyum untuk diambil gambarnya, beliau akan buat muka macam ni.






Selepas check-in, acara adalah bebas. Samada keluar ke pantai, jalan2 cari makan, jalan2 ambik gambar atau pun berkubang dalam swimming pool.

Acara di waktu malam ialah makan beramai-ramai di restoren Nasreen di area-area Teluk Kemang. Mujurlah kami dah booking tempat & order menu. Kalau tak, tak dapat ler tempat duduk. Ramainya orang makan kat situ.. maju betul restoren ni. Makanannya ok la jugak. Tomyamnya pun sedap.









Lepas makan, kami balik hotel & acara seterusnya ialah acara potong kek harijadi. Ada 5 kek. Ada 2 orang yang sambut harijadi pada hari tersebut (6/11) iaitu wife & wife kepada officemate wife. 3 kek lagi untuk harijadi budak2 lain yang kebetulan sambut pada bulan yang sama.






Aktiviti pagi Ahad untuk budak-budak ni ialah seperti biasa - mandi kolam. Aku pulak - jalan-jalan ambik gambar la..






Tiba masa untuk pulang.. Sebahagian dari staff Megapadu (officemate wife) bergambar sebelum berpisah & pulang. Jumpa lagi, akan datang boleh plan pergi tempat lain pulak.




>>>>>>>>>> GAMBAR-GAMBAR LAIN DI FACEBOOK SAYA DI [SINI] <<<<<<<<<<



Monday, November 8, 2010

Cuti-Cuti Birthday (Part I)

Akhirnya sampai jugak hujung minggu yang dinanti-nantikan. Tinggalkan KL. Tinggalkan projek. Tinggalkan kerja-kerja yang terbengkalai buat sementara waktu. SMP Online Apps yang baru sahaja LIVE hari Khamis (04/11/2010) nampaknya masih hidup. Mujurlah tak ada apa2 yang berlaku hujung minggu ni.

Seperti yang dirancang, akhirnya kami sampai Avillion Admiral Cove, Port Dickson & check-in pukul 1pm. Tak de apa yang nak diceritakan sangat, cuma hotelnya ok. Line internetnya free & sangat-sangat laju. Biliknya luas. Pemandangan diluar yang sangat cantik, memang menarik kepada orang2 yang baru nak belajar ambik gambar pemandangan pantai/bot2 macam aku.

Kenapa tajuk entry ni "Cuti-Cuti Birthday"? Sebab sambil bercuti, sambil menyambut harijadi wife (06/11/2010). Layan gambar2 ni dulu, nanti sambung entry Part II.






Ini dah macam entry promote hotel pulak. Aku kena mintak komisyen/diskaun nih!.













Tuesday, November 2, 2010

Counting The Days


http://www.avillionadmiralcove.com/


"SMP Online Application (International)" akan "LIVE" 2 hari lagi.. Tahniah kepada developers, SA & testers yang bertungkus lumus menyiapkan modul ni. Modul-modul lain akan menyusul nanti.

Snapshot:



//////

Monday, November 1, 2010

Next Cuti-Cuti Malaysia, This Weekend.


///////

Mawar Cinta Aneesa

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    1 year ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP