Thursday, June 30, 2016

PERINGATAN KALAU GUNA cordova-plugin-crosswalk-webview

PERINGATAN KALAU GUNA cordova-plugin-crosswalk-webview


1) Mesti guna cordova-plugin-crosswalk-webview 1.3.1 "Crosswalk WebView Engine". Versi lain ada banyak masalah pada phone X86.
-------------------------------------------------------------------
COMMAND : cordova plugin add cordova-plugin-crosswalk-webview@1.3.1
-------------------------------------------------------------------



2) Guna cordova 4.1.1 pun dah ok. Kalau nak guna versi latest, upgrade apps :
-------------------------------------------------------------------
COMMAND : cordova platform update android
-------------------------------------------------------------------

Kalau nak guna versi lama :
-------------------------------------------------------------------
COMMAND : cordova platform update android@4.1.1
-------------------------------------------------------------------


3) Kalau dah guna cordova versi terbaru, & ada masalah nak compile sebab guna class API bawah 23, refer ini:

-------------------------------------------------------------------
http://stackoverflow.com/questions/31433687/android-gradle-apache-httpclient-does-not-exist
-------------------------------------------------------------------

if you are using target sdk as 23 add below code in your build.gradle

android{
    compileSdkVersion 23
    buildToolsVersion '23.0.1'
    useLibrary  'org.apache.http.legacy'
}
and change your buildscript to

classpath 'com.android.tools.build:gradle:1.3.0'




 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    11 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP