Wednesday, February 10, 2010

And The Winner Is Winer..

Dah lama nak beli beg kamera. Beg yang dapat free masa beli kamera dulu sangat2 la kecik dan susah nak bawak. Memandangkan lens pun agak bertambah sedikit dan nak memudahkan aku nak usung semua tu bila jalan-jalan, maka tercari2 lah jugak beg yang lebih besar sedikit. Hari Ahad lepas, kami pun berjalan2 sehinggalah ke Plaza Pudu. Mula-mula nak cari brand lowepro atau vanguard (haha... konon2 macam pro je...) Dalam website nampak cantik, tapi bila tengok beg sebenar, macam besar sangat la pulak.. Badan aku dah la kecik). Dalam mencari-cari tu, terberkenan la pulak dengan beg ni.. Brand cikai WINER. Sizenya tak la besar sangat. Boleh la masuk 1 body, 3 lens & 1 flashlight aku yang tak berapa panjang dan power tu.. Yang aku suka ialah dia boleh bukak tepi (kiri dan kanan) untuk keluarkan body, boleh jugak bukak depan atau boleh jugak bukak atas, boleh buat style sling atau bagpack, dan boleh ikat tripod sekali. Last2 terbeli juga.




ARMOR the design concept is from the warrior from the battlefield armor, cool exterior contains strong defense capability, ARMOR series of each product both have of cotton wavy thickening of the design, so you have a perfect photographic equipment protection

Model No. : ARMOR A-S1552
Size (Internal): 22*28*13cm (W*H*D)
Capacity : a digital SLR camera with lenses, flash, and accessories
Color : Black
Material : 1680D and 600D waterproof polyester

Features:
1. Three kinds of use Way
2. special zipper design,easy to change the camera(lens)
3. a number of lattices in its top's compartments
4. Independent memory card pocket
5. Independent hanging-collection Waterproof Covers
6. can hang lightweight tripod in the front

source : http://mywiner.com/proshow.asp?id=169

Monday, February 8, 2010

Sepetang di Putrajaya

Sepetang di Putrajaya kali ni hanya untuk satu tujuan je.. iaitu sebab nak ambik gambar kereta... hihih. Entah kenapa, saya memang gila kereta kan..:D (jangan marah..)





OK.. cukup. Skrg gambar orang pulak. Masukkan satu ni. Ni Kimi tengah bad mood, baru bangun tido.. tak bagi orang nak ambik gambar orang.

Monday, February 1, 2010

Selamat Tinggal SiComel, Selamat Datang SiKiut

Dah lama aku tak update blog ni.. Sebabnya..sebabnya...
1. Aku bz dengan kerja. (encoral..SMP..)
2. Aku bz dengan urusan-urusan lain. (family.. peribadi.. hobi.. etc etc..)
3. Aku bz dengan facebook. :D

22/1/2010 ialah hari terakhir kami bersama siComel. siComel akan berpindah tuan setelah berkhidmat selama kira-kira 5 tahun untuk kami especially utk wife pergi ke office dan ke pasar serta menghantar anak ke taska/sekolah. Sepanjang 5 tahun, lebih kurang 60,000 km telah kami gunakan. Jadi kalau dikira-kira, 5 tahun = 60 bulan = 60,000 km, purata perjalanan yang dibuat ialah kira-kira 1000km/bulan. Banyak kenangan bersama siComel ini. Jasa-jasa beliau akan diingati dan dikenang sampai bila-bila.



Pada hari yang sama juga, kami mendapat pengganti siComel, iaitu siKiut version 1.6 (A). Diharapkan semoga siKiut dapat memberikan perkhidmatan dengan cemerlang utk tahun-tahun yang mendatang..



 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    7 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    4 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP