Wednesday, June 30, 2010

Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro For Sale - SOLD



Item: Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro (NIKON mount)
+ : Hood + Kenko UV Filter + Rear and front lens caps + box + manual
My Price: RM1098 FIRM
Warranty: No
Condition: 9.9/10. Always kept in DryBox.
Reason for Selling: Upgrade.
Almost similar with [THIS] one. The only different is that mine has no "built-in" motor.
Sample pictures taken with this lens : [HERE] and [HERE]

Interested? Email me hasnol[at]nc.com.my

[MUDAH.COM.MY]

Monday, June 28, 2010

Let's Go To The Zoo (Part I)

Jom ke Zoo Negara. Dekat je dengan rumah mak aku kat Gombak tu. Kami sampai dalam pkl 11AM. Tiketnya.. makk aii, mahal gilak. Dewasa RM25-35/seorang. Kanak2 RM16-18/seorang (kalau tak silap). RM35 tu kalau nak masuk tengok rama2 & serangga sekali. Dah sampai ni, redah je lah. Hmm..kos nak bagi makan binatang2 ni memang mahal la kan.. Kalau sorang masuk bayar RM1, susah la jugak zoo ni nak maintain..


Nikon D90 + Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro
No Flash | Focal Length : 195mm @ f/5.6 | Exposure Time : 1/4000 sec | ISO-640



Nikon D90 + Tamron AF18-250mm F3.5-6.3 LD ASPHERICAL (IF) MACRO
No Flash | Focal Length : 85mm @ f/5.6 | Exposure Time : 1/180 sec | ISO-2000


Gambar banyak jugak aku ambik.. beratus2. Iye lah.. masuk dah la mahal. Aku tak mau keluar selagi tak pusing habis. hahaha.. Kat sini aku letak 2 keping je lah dulu.. Entry lain kali aku letak lagi kalau aku rasa aku nak letak. Akhirnya kami balik pkl 4 petang. Letihh menapak jauh dalam zoo tu.


Saturday, June 26, 2010

Suka-Suki With My Tammy

Saje test2 ambik gambar daun pokok jiran aku. Rumah jiran aku ni penuh dengan pokok bunga sampai sesak dengan pasu bunga je. Rumah aku lak tak de pokok bunga. Dulu pernah jugak ada, tapi malas/lupa nak siram lama2 mati layu je.

Aku kagum betul dengan DSLR ni. Pada aku, gambar yang dihasilkan memang menakjubkan. Aku tak lah pandai edit mengedit. Main hentam saja. Bagi yang kreatif & pandai edit, tentulah gambarnya cantik giler. Lately aku dah start gila balik dengan photography ni.. (adeh.. bahaya ni.. hobi ni agak expensive.)

Friday, June 25, 2010

Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro For Sale! - SOLD



Item: Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro (NIKON mount) - SOLD
+ : Hood + Rear and front lens caps + box + manual + warranty card
Brand New Price: RM698 (http://shashinki.com)
Age : Bought on 26 April 2010 (just 2 months old)
My Price: RM600
Warranty: Expired on April 2011
Condition: 9.999/10. Always kept in DryBox.
Reason for Selling: Upgrade.
Details : CLICK HERE

Interested? Email me hasnol[at]nc.com.my


p/s : Again.. I've just published my advertisement at mudah.com [CLICK HERE]

Thursday, June 24, 2010

Colored Pencils

Hari2 Najmi kena check. Pensil, kaler, pemadam, pembaris semua cukup. Boring2 dah tak de apa nak tembak, pensil warna pun aku belasah. (Tapi tak pandai edit mengedit pun, hentam saja laa..)

(Baru beli je minggu lepas.. gerenti 2-3 kali je pakai ni..)

Nikkor 70-300mm f/4-5.6G For Sale! - SOLD





Item: AF Zoom-Nikkor 70-300mm f/4-5.6G SOLD

Free: UV Filter + Hood + Rear and front lens caps
Brand New Price: RM475 (http://shashinki.com)
My Price: RM300
Warranty: None
Condition: 9.5/10. Always kept in DryBox.
Reason for Selling: Seldom use + for funding other lens :D
Sample photos : @Bagan Lalang
Details : CLICK HERE


Interested? Email me hasnol[at]nc.com.my


Note : Does not autofocus with the Nikon D40, D40x, D60, D3000 or D5000. (hihihi).


p/s : I've just published my advertisement at mudah.com [CLICK HERE]

Monday, June 21, 2010

Pasir Salak Resort

19/06/2010 - 20/06/2010 : Cuti-cuti sambil berkumpul dengan mak/bapa mertua, sha/waida/mawar & akmal/aidil/balkish @ Pasir Salak Resort.



Resort ini terletak di tepi Sungai Perak, tempat di mana J.W.W. Birch mati dibunuh. (Nasib baik tak de hantu datang mengacau). Kami sewa 2 chalet. 1 chalet ada 2 bilik + ruang tamu. Cantik jugak.


Swimming Pool - sesuatu yang takkan dilepaskan oleh budak2 ni..



Sempat juga pusing2 Teluk Intan. First time masuk pekan Teluk Intan.. malam2 lak tu. Dgn bantuan GPS, jumpa jugak Menara Condong yang femes ni. Memang senget pun.. Tak caye tengok gambar ni. hihi.. Waktu malam ada lampu kat menara ni.. siap bertukar2 kaler lak tu.. kejap kuning, kejap hijau, pastu biru.. Tgh demam World Cup.. penuh bendera negara orang. Bendera Malaysia? :D


Pagi Ahad, selepas mandi2 di kolam sekali lagi, kami pergi melawat Kompleks Sejarah Pasir Salak yang terletak bersebelahan sahaja dengan resort. Malangnya sewaktu di dalam muzium, kami tak dibenarkan untuk mengambil sebarang gambar. Walaubagaimanapun, menarik juga miniature2 yang dibuat dalam Terowong Sejarah tu.



Cik Mawar (sepupu Najmi & Kimi) yang comel.


Seronok bila bercuti ni.. dapat tengok tempat orang. Banyak lagi tempat2 yang kami nak redah nanti. hihih.. On the way balik ke KL, kami cadang nak singgah kat Hot Springs Sungai Klah, Sungkai. Tapi disebabkan kesilapan teknikal, terlepas pulak. Tak pe lah. Next time.. Hari ni masuk kerja & masuk sekolah semula. Adehhh.. liatnya rasa. hihihi..


Okeh! Now let's back to work!

Wednesday, June 16, 2010

Hafiz's 1st Ride

Congratulation! Tunggu 3 bulan akhirnya keluar jugak kereta idaman adik aku ni. Awat tak booking nombor? WTW373 kan lawa.. Tak pun WTW98 ke.. WTW9898 ke.. hihih.. Apa2 hal kasi abang dia ni rasmi dulu.


Ni boleh cecah 220 ke?


Engine i-vtec 1.5cc. Bawak slow2 dah la.. nama pun City, bukannya Skyline.


Nice interior come with leather seat.


Paddle shift. Cam best.. bila dah pakai tak la best sangat pun. Hehehe. Dalam town tak sesuai pakai. Kalau nak melenjan naik Genting maybe sesuai.


Full spec + modulo bodykit. Overall ok la.. Grill depan lawa jugak. Belakang je kurang minat. Walaubagaimanapun handling Satria Neo lagi mantap berbanding City. Bila mau masuk rim 17/18” ??? Nanti aku racun.

Tuesday, June 15, 2010

Pioneer DEH-P5750MP For Sale - SOLD







Pioneer's DEH-P5750MP CD Tuner combines Multi-Color LCD Display, MP3/WMA/WAV Playback, EEQ(Easy EQ) with EQ-EX, BMX Digital Compression, MOSFET50, Supertuner IIID+, IP-Bus System Control, Card Remote, Pop-up Rotary Volume Control, Flap Face, and Detachable Face Security to creat an ideal CD Tuner for any car audio requirement.

* MOSFET 50 Watts x 4 high power
* EEQ+ (Easy Equalizer Plus)
* iPOD Adapter Ready (CD-IB100 via EXT control)
* Card IR Remote Control
* Playback for MP3, WMA and WAV Files
* BMX (BiMetric Equalizer)
* Multiplay CD Stacker Compatible


Product Review : CLICK HERE

User Manual : CLICK HERE

Condition : 9/10. Works perfectly fine.

No more warranty.

Sound quality : the best!

Reason for selling : Upgrade to double din.


p/s : I've just published my advertisement at mudah.com [CLICK HERE]


Monday, June 14, 2010

!@#$%^

Friday, June 11, 2010

Geng/


 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    6 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    4 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP