Monday, March 15, 2010

13/2/2010 - Melaka

Ni cerita sebulan yang lepas. Tak upload2 sampai la hari ni. Cerita pun dah tak berapa nak ingat. Ni time Chinese New Year. Kami pergi jalan2 ke Melaka, tidur semalam.
Sempat singgah Mini Malaysia, Pantai Tanjung Bidara. Zoo/Taman Buaya tak larat dah pergi. Gambar banyak jugak tapi malas la nak upload banyak2.



Try naik beca sebab budak2 nak merasa naik. Ni kira first & the last lah naik. 1/2 jam RM20 / beca. Kalau 2 beca dah RM40 setengah jam. Gile mahal. Ingatkan boleh pergi jauh rupa2nya pusing2 tang tu je. Jalan kaki lagi bagus.

Jonker Walk. Macam Petaling Street.


Eye On Malaysia dah berpindah ke Melaka dah..



Malam Chinese New Year. Tanglung dimana-mana.



Try slow shutter. Hand held je. Sebijik beca sedang berjalan di waktu malam.



Makam Hang Jebat. Kat celah2 lorong & kedai2 je.. Jumpa pun sebab guna GPS. Kalau tak, memang tak terfikir pun kat sini rupa2nya lokasi dia..


Kat Mini Malaysia: Jambatan Gantung


Rumah Perlis...


Rumah Kelantan...


..Rumah Sabah, Sarawak, Trengganu, Kedah, Negeri Sembilan, Johor, Pahang, semua ada... Nak tahu cam mana rupa dia, korang pergi la ye.. JOM! Cuti2 Malaysia!

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    1 year ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP