Wednesday, October 16, 2013

Masalah eclipse tak kenal device selepas upgrade OS kepada 4.2.2

Masalah : 
Kalau anda 'ter' update OS Android kepada versi 4.2.2 (atau lebih), anda MUNGKIN akan hadapi satu masalah di bawah :



Eclipse anda tidak dapat 'detect' device anda.

Penyelesaiannya:

1) Download adb version 1.0.31 atau keatas di sini :
 http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/labs/r2d2b2g/

 2) Gantikan semua file-file yang di download ke dalam folder  android-sdk-windows\platform-tools\ anda.




3) Restart PC (jika perlu).



Setiap kali anda sambungkan USB Cable dari PC ke device, anda akan dapat prompt seperti di atas. Klik OK dan semua akan jadi OK. :)








0 comments:

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    8 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    4 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP