Sunday, May 17, 2009

Remote Control



Secara tak disedari, ada banyak remote control yang kita pakai dalam kehidupan kita.. Paling common ialah remote tv. Walaupun remote tu utk memudahkan kita, tapi kadang2 memeningkan jugak kalau ada banyak sangat butang dan banyak pulak remote2 lain yang kita kena configure.. Kalau nak tgk DVD, source AV kena tukar, DVD player kena on, play, setting subtitle, language, etc etc.. source TV pun kena tukar.. Kalau nak main PS2 lak, source TV & AV pun kena tukar lagi.. Nak tgk Astro, semua tukar lagi.. ish..leceh betul.. Ni antara remote2 yang aku kena cari & guna bila berada di rumah.. Kadang2 puas mencari remote, entah mana-mana entah terselit..

1. Autogate
2. Aircond
3. TV
4. Astro
5. AV System
6. DVD player
7. Autolock/alarm kereta

Nasib baik lampu, kipas, peti ais, washing machine, cerek eletrik & seterika kat rumah aku tak de remote. Kalau boleh semua remote ni combine jadi satu remote je kan senang.. Mungkin semua kena beli brand yang sama.. hmm..

0 comments:

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    1 year ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP