Friday, December 11, 2009

3 color cube / 50mm f1.8D AF

Hari ni Selangor cuti..
Apa lagi.. jalan2 la..
Jalan punya jalan, terembat pulak Nikkor 50mm f/1.8D AF kat Mines. (Dah lama mengidam ni..)
Test test.. 1 2 3..
On the way nak gi Tesco lak, dalam kereta tiba-tiba Najmi terjerit.. "Ami dah dapat buat 2 warna!"

Wah.. terror.. tinggal satu kotak lagi boleh dapat 3 warna. Try lagi, try lagi..
Beberapa minit kemudian, Ami terjerit lagi.. "Ami dah dapat 3 warna!".


OKlah..teror dah tu. Entah formula mana yang dia guna. Sure main try and error. Nanti babah beli cube 5X5. Baru tau..
OK. Babah nak test lagi 50mm ni.. Test test 1 2 3..




Alamak..lens dah bertambah.. dah tak muat nak masuk beg kecik tu. Ada sesiapa nak jual 2nd hand lowepro? :D

2 comments:

Coisox December 12, 2009 at 1:39 AM  

welcome to the club! Ami belajar dari mana? nie ada tutorial utk beginer:

http://www.rubiks.com/World/~/media/Files/Solution_book_LOW_RES.ashx

HasnolMizam December 12, 2009 at 2:32 AM  

haha.. dia belajar sendiri. Pas ni aku pun kena study la.. hihi

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    1 year ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP