Tuesday, December 1, 2009

Cerita Apa-Apa Entah

18/11/2009 (Rabu) - Last minute call, kena pergi ke Brunei dengan Masri & Ubai utk ICMS presentation. Flight Air Asia pkl 5.30pm. Wife hantar ke LCCT masa lunch time. Seperti biasalah... flight delay sampai pkl 8pm. Time wife balik ke office, hujan lebat & tak tahu apa yang dilanggarnya di tengah highway, tayar belakang & rim aku pecah. Nasib baik officemate wife datang tolong tukar tayar spare. Bawak balik office & simpan kereta kat office.



19/11/2009 (Khamis) - Tak banyak perubahan kat sini..sama macam dulu jugak.. Tak sempat nak jumpa Md Zaen. Habis presentation, kami terus ke airport. Flight pkl 8.15PM, & seperti biasa..delay lagi ke pkl 9PM.


20/11/2009 (Jumaat) - Aku balik dari Brunei sampai rumah pkl 2 pagi. Hari ni cuti ler.. tak larat dong.. Bangun pagi pergi office wife, ambik kereta & hantar rim utk repair @ Taman Sg Besi. Nasib baik boleh repair lagi.. RM200 siap Khamis depan. Alamak.. minggu depan mau raya.. sempat ke? Try survey2 rim baru kat Klang. Tak de design yang berkenan pun. Kalau ada pun, confignya tak sama. Susahnya nak cari PCD100 5 lugs offset 45++. Apa2 pun, tunggu la rim aku siap repair. Kalau nak tukar pun, boleh la trade-in, pakai timbang kati pun jadi lah. Buat sementara waktu, pakai kenari wife.


25/11/2009 (Rabu) - Ingat nak balik ke Pengkalan Hulu malam ni, konvoi dengan Sha & Waida. Call tempat repair rim, tak siap lagi..Esok baru siap. Tak pelah. Esok je la balik kampung. Malam ni, tiba2 teringin nak tengok wayang 2012. Balik kerja, terus siap2 satu family & pergi Alamanda. sampai sana tgk2 tiket semua dah habis, yang ada pkl 12 malam. Malas la pulak.. Balik singgah Tmn Equine, pergi beli DVD private 2012. hehehe. Balik rumah tgk sampai habis. Kesan kemusnahan memang power lah.. cuma jalan cite tak menarik sangat pun. Tak logik pun ada.. semua aksi melepaskan diri dari bencana tu, semua lepas.. tak pernah tak lepas. Nasib baik la tak tengok kat wayang tadi. Lepas tgk, terus tidoo.. ZZzzzZZzz

26/11/2009 (Khamis) - Rim siap pkl 2pm. Terus pergi Klang beli tayar pulak. Belasah Falken ZIEX ZE912 225/40R18. Balik rumah, rehat2 kejap, pkl 6pm baru bertolak ke Pengkalan Hulu. Jalan boleh tahan jem.. ramai yang balik kampung malam ni.. sampai Pengkalan Hulu pkl 2 pagi.

27/11/2009 (Jumaat) - Raya.. Cik Gedah sekeluarga & Kak Lin pun beraya kat sini. Akmal sekeluarga, Waida sekeluarga & Yin pun sekali beraya disini. Cuma Didiz je yang tak balik, buat akikah kat Trengganu. Raya2 tak kemana sangat. Tempat paling tak pernah miss kena pergi ialah pekan Baling. Petang Raya kami jalan2 ke situ. Tak de apa pun kat situ..tambah2 hari ni hari Jumaat.. raya pulak tu.. semua kedai tutup ler. Lepas makan malam, kami & Yin,Akmal,Waida,Sha,+ budak2 pergi Kolam Air Panas Ulu Legong. Berendam dalam air panas. Ramai sungguh orang. Balik dah hampir tengah malam.. terus bumm ZZzzzZZzzzz...


28/11/2009 (Sabtu) - Lepas lunch, kami + Akmal, Yin, Sha & Waida pergi jalan2 ke Sg Petani lak.. Jalan2 makan cendol & bihun sup & singgah Tesco & pasar malam. Balik dah malam.. layan TV & terus bummm ZzzzZzzzZzz.

29/11/2009 (Ahad) - Lepas lunch dalam pkl 3pm, sampai masa utk kami balik ke KL. Singgah @ Kuala Kangsar jap sebelum terus masuk highway. Sebaik sahaja masuk highway, jalam terus jem...sampai la ke KL pkl 12 tengahmalam... fuhh 9 jam drive.. Badan pun dah sakit2..terus bummm ZzzzZzzzZzz.

30/11/2009 (Isnin) - MASUK KERJA!!

2 comments:

ayoy January 6, 2010 at 2:59 PM  

kat mana rim type r tuh.. bape riban bro.. hehe

HasnolMizam January 6, 2010 at 6:29 PM  

kat klang..
murah je.. gi la cari cepat.. kekekek

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    9 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    5 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP