Monday, September 27, 2010

Maxis Broadband @ Home



Mana lagi OK ye? BB Celcom atau Maxis? Kat Seri Kembangan ni nampaknya line Maxis OK je. Kita try dulu la ye. Dulu pernah try check W1P1Max, tapi malangnya kedudukan rumah aku ni agak terkeluar sikit dia punya coverage, dalam 50 meter terkeluar sikit kalau tengok kat map dia. Tapi agen tu cakap still boleh dapat coverage, tapi malas la nak try. Najmi pun dah bising2 asyik nak guna internet je. Nak tunggu babah dia habis guna, entah berapa jam la Najmi kena tunggu. Entah apa-apa lah yang nak dicarinya kat Google tu. Dah banyak jugak pertanyaannya tentang facebook.. macam mana nak register, cam mana nak bubuh gambar.. nickname tu apa?.. skrg dia pun dah start tercari2 nama nickname utk dia. Adeh.. OK OK. Nanti kita register satu akaun FB utk Najmi. Notebook babah ni babah nak guna buat kerje lah.. Nanti kita fikirkan nak buat cam mana.




///

2 comments:

Salbiah bt Karim September 27, 2010 at 3:14 PM  

pasang la streamyx kat umah, sian anak2 tu, hehe.

HasnolMizam September 27, 2010 at 3:47 PM  

kan dah ada broadband tu.. hihih. Tungguuu.. tgh nak setup 1 machine lagi & broadband router utk Najmi guna.

 | 

MyGear

MyBlogList I

MyBlogList II

MyBlogList III

  • Salam - Macam dah ada banyak masa nak beramah-mesra dengan makhluk bumi macam dahulu kala. Assalamualaikum semua!
    6 months ago
  • Rahsia Burung Helang - Korang perasan tak, setiap kali kita tengok gambar burung helang ini, mesti gambar dia diambil dari posisi tepi. Bukan dari posisi depan. Perasan tak? Haa....
    1 year ago
  • Salam 2016 - Salam Jumaat untuk semua. Jumaat pertama pada hari pertama untuk tahun 2016 Semoga kita semua terus positif, ceria dan sihat selalu ye
    1 year ago
  • Senai–Desaru Bridge - The tolled expressway is a combination of a four-lane dual carriageway (Senai-Cahaya Baru section) and a two-lane single carriageway (Cahaya Baru-Penawa...
    4 years ago

MyFollowers

MyVisitors

MyWishList

  • http://www.bloggerplugins.org
  • CPL/ND8 ---> DONE
  • Tokina 11-16mm ---> DONE
  • LEP4 ---> DONE!
  • ASBMX ---> IN PROGRESS
  • Bali
  • D700
  • Nikkor 70-200f2.8
  • C200

About This Blog

MyFacebookPhotos


  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP